Adatvédelmi Tájékoztató
let√∂lthetŇĎ PDF form√°tumban
http://BusinessFace.hu
Az adatkezelŇĎ (Szolg√°ltat√≥)
Szolg√°ltat√≥ neve:¬†Feh√©r Rendszerh√°z Informatikai Korl√°tolt FelelŇĎss√©gŇĪ T√°rsas√°g¬†
Sz√©khelye:¬†2040 Buda√∂rs, Ňźsz utca 21.
Telephelye:¬†2040 Buda√∂rs, Pusk√°s Tivadar √ļt 3.
Postai c√≠me:¬†2040 Buda√∂rs, Pusk√°s Tivadar √ļt 3.
Nyilvántartó bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszáma: Cg. 13-09-118073
Adószáma: 14209790-2-13
E-mail címe: info@frik.hu
Honlap:        www.frik.hu
Telefonsz√°m: +36-30/610-1027
Tárhely szolgáltató neve: tarhely.eu
Tárhely szolgáltató címe: 1144 Budapest, Ormánság u 4/A. X. em. 241.

Adatkezelés alapelvei; adatbiztonság

1.1.¬†Szolg√°ltat√≥, mint AdatkezelŇĎ (tov√°bbiakban: AdatkezelŇĎ) k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy a tev√©kenys√©ge sor√°n tudom√°s√°ra jutott szem√©lyes adatokat a hat√°lyos jogszab√°lyi rendelkez√©seknek megfelelŇĎen ‚Ästaz adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥ban foglaltak szerint¬†‚Äď kezeli.
AdatkezelŇĎ szem√©lyes adatot kiz√°r√≥lag meghat√°rozott c√©lb√≥l, jog gyakorl√°sa √©s k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se √©rdek√©ben kezel.
Az adatok kezel√©se √©s felv√©tele ‚Ästaz adatkezel√©s minden szakasz√°ban¬†‚Äď megfelel a¬†tisztess√©gess√©g √©s t√∂rv√©nyess√©gk√∂vetelm√©ny√©nek.
AdatkezelŇĎ csak olyan szem√©lyes adatot kezel, amely az adatkezel√©s¬†c√©lj√°nak megval√≥sul√°s√°hoz elengedhetetlen, a c√©l el√©r√©s√©re alkalmas. AdatkezelŇĎ a szem√©lyes adatot csak a c√©l megval√≥sul√°s√°hoz sz√ľks√©ges¬†m√©rt√©kben √©s ideig¬†kezeli.
AdatkezelŇĎ az adatkezel√©s minden szakasz√°ban biztos√≠tja, hogy az √©rintett b√°rmikor megismerhesse, hogy az AdatkezelŇĎ, mely adatkezel√©si c√©lokb√≥l mely adatfajt√°kat kezeli, illetve b√°rmikor megtilthassa ‚Ästa k√∂telezŇĎ adatkezel√©s kiv√©tel√©vel¬†- az adatkezel√©st.
Az adatkezelés célját, valamint a kezelt adatok körét a jelen Adatvédelmi Tájékoztató 2./ pontja tartalmazza.
Jelen adatvédelmi tájékoztató megfelel, ill. összhangban áll az alábbi jogszabályokkal:

√©vi CVIII. t√∂rv√©nyaz elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl
évi CXII. törvényaz információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

1.2.¬†Az AdatkezelŇĎ az adatkezel√©si mŇĪveleteket √ļgy tervezi √©s hajtja v√©gre, hogy biztos√≠tsa az √©rintettek¬†mag√°nszf√©r√°j√°nak v√©delm√©t.
Az adatkezelŇϬ†gondoskodik az adatok biztons√°g√°r√≥l, valamint megteszi azokat a technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket tov√°bb√° kialak√≠tja azokat az elj√°r√°si szab√°lyokat, amelyek a 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny, valamint az egy√©b adat- √©s titokv√©delmi szab√°lyok √©rv√©nyre juttat√°s√°hoz sz√ľks√©gesek.
AdatkezelŇĎ megfelelŇĎ int√©zked√©sekkel v√©di az adatokat a jogosulatlan hozz√°f√©r√©stŇĎl, megv√°ltoztat√°st√≥l, tov√°bb√≠t√°st√≥l, nyilv√°noss√°gra hozatalt√≥l, illetve a t√∂rl√©s vagy megsemmis√≠t√©s, valamint a v√©letlen megsemmis√ľl√©s, s√©r√ľl√©s, tov√°bb√° az alkalmazott technika megv√°ltoz√°s√°b√≥l fakad√≥ hozz√°f√©rhetetlenn√© v√°l√°s ellen.

Adatkezelés jogalapja; célja; kezelt adatok

2.1.¬†Szem√©lyes adat akkor kezelhetŇĎ, ha ahhoz az¬†√©rintett hozz√°j√°rul, vagy azt¬†t√∂rv√©ny¬†vagy -¬†t√∂rv√©ny felhatalmaz√°sa alapj√°n, az abban meghat√°rozott k√∂rben¬†-¬†helyi √∂nkorm√°nyzat rendelete¬†k√∂z√©rdeken alapul√≥ c√©lb√≥l elrendeli.
2.2.¬†A 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tt kiskor√ļ √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek beleegyez√©se vagy ut√≥lagos j√≥v√°hagy√°sa nem sz√ľks√©ges.
2.3.¬†A BusinessFace.hu¬†honlapra t√∂rt√©nŇĎ regisztr√°ci√≥, valamint a¬†h√≠rlev√©l k√ľld√©se¬†eset√©n¬†az adatkezel√©s az √©rintett √∂nk√©ntes ‚ÄstmegfelelŇĎ t√°j√©koztat√°sa melletti¬†‚Äď hozz√°j√°rul√≥ nyilatkozat√°n alapul. Az √©rintett nyilatkozata a regisztr√°ci√≥, tov√°bb√° ‚Ästamennyiben ahhoz k√ľl√∂n hozz√°j√°rul¬†- a h√≠rlev√©l k√ľld√©se miatt sz√ľks√©ges.
√Črintett a hozz√°j√°rul√°s√°t a regisztr√°l√°st megelŇĎzŇĎen adja meg AdatkezelŇĎ r√©sz√©re akk√©nt, hogy a regisztr√°ci√≥ folyam√°n az¬†Adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥¬†mellett megjelenŇĎ kis n√©gyzetben kattint√°ssal egy ‚ÄěX‚ÄĚ-et helyez el. AdatkezelŇĎ a hozz√°j√°rul√°s megad√°s√°t megelŇĎzŇĎen r√©szletesen √°tolvashatja √©s megismerheti a jelen Adatv√©delmi T√°j√©koztat√≥ban foglaltakat. √Črintett a fenti hozz√°j√°rul√°s√°val¬†elfogadja az Adatv√©delmi T√°j√©koztat√≥ tartalm√°t.
Jelen Adatv√©delmi T√°j√©koztat√≥ a BusinessFace.hu¬†honlap l√°bl√©c√©ben folyamatosan el√©rhetŇĎ.
Abban az esetben, ha a Felhaszn√°l√≥ szeretn√©, hogy a r√©sz√©re h√≠rlev√©l ker√ľlj√∂n k√ľld√©sre, akkor ahhoz a regisztr√°ci√≥ folyam√°n/vagy azt k√∂vetŇĎen k√ľl√∂n a honlapon tud hozz√°j√°rulni akk√©nt, hogy a ‚ÄěFeliratkoz√°s h√≠rlev√©lre‚ÄĚ mellett megjelenŇĎ kis n√©gyzetben kattint√°ssal egy ‚ÄěX‚ÄĚ-et helyez el.
2.4.¬†Az adatkezelŇĎ a¬†k√∂vetkezŇĎ adatokat kezeli:
Regisztráció esetén: érintett neve (vezetéknév, keresztnév); email címe; megye és város; utalás arra, hogy 16. életévét betöltötte.
H√≠rlev√©l k√ľld√©se eset√©n: √©rintett neve (vezet√©kn√©v, keresztn√©v); email c√≠me; megye √©s v√°ros
2.5.¬†Adatkezel√©s c√©ljai:¬†A BusinessFace.hu honlapra t√∂rt√©nŇĎ regisztr√°ci√≥ (elsŇĎ c√©l) √©s h√≠rlev√©l k√ľld√©se (m√°sodik c√©l)
Adatkezelés jogalapja: érintett önkéntes hozzájárulása
Az¬†adatkezel√©s idŇĎtartama:
Regisztr√°ci√≥ eset√©n:¬†A felhaszn√°l√≥i fi√≥k¬†‚Äď felhaszn√°l√≥ √°ltal kezdem√©nyezett¬†‚Äď t√∂rl√©s√©ig
H√≠rlev√©l k√ľld√©se eset√©n:¬†a h√≠rlev√©l k√ľld√©s√©rŇĎl t√∂rt√©nŇĎ leiratkoz√°s napj√°ig
2.6.¬†Adatkezel√©sre √©s adatfeldolgoz√°sra¬†jogosult szem√©ly: A szolg√°ltat√≥ mindenkori √ľgyvezetŇĎje, ill. alkalmazottai. A kezelt adatokat kiz√°r√≥lag a mindenkori √ľgyvezetŇĎ √©s az alkalmazottak ismerik meg.
2.7.¬†AdatkezelŇĎ a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©vel kapcsolatos adatokat¬†harmadik szem√©ly r√©sz√©re nem adja √°t. AdatkezelŇĎ a kezelt adatokat harmadik orsz√°gban l√©vŇĎ adatkezelŇĎ vagy adatfeldolgoz√≥ r√©sz√©re nem tov√°bb√≠tja.
2.8.¬†AdatkezelŇĎ fenntartja mag√°nak azon jogot ‚Äďegyben k√∂telezetts√©ge is¬†- hogy jelen adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥t¬†egyoldal√ļan m√≥dos√≠tsa¬†annak √©rdek√©ben, hogy az mindig megfeleljen a hat√°lyos jogszab√°lyi k√∂vetelm√©nyeknek.

√Črintett jogai

3.1.¬†Az √©rintett k√©relmezheti¬†az adatkezelŇĎn√©l t√°j√©koztat√°s√°t¬†a szem√©lyes adatai kezel√©s√©rŇĎl. Az √©rintett k√©relm√©re az AdatkezelŇĎ t√°j√©koztat√°st ad az √°ltala kezelt vagy feldolgozott adatokr√≥l, az adatkezel√©s c√©lj√°r√≥l, jogalapj√°r√≥l, idŇĎtartam√°r√≥l, az adatfeldolgoz√≥ nev√©rŇĎl, c√≠m√©rŇĎl √©s az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©g√©rŇĎl.
Az adatkezelŇĎ az √©rintett erre ir√°nyul√≥ k√©relm√©re √≠r√°sban -¬†a k√©relem beny√ļjt√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott legr√∂videbb idŇĎ alatt, legfeljebb azonban 25 napon bel√ľl‚Äď megadja a k√©rt t√°j√©koztat√°st.
3.2.¬†Az √©rintett k√©relmezheti az adatkezelŇĎn√©l¬†szem√©lyes adatainak helyesb√≠t√©s√©t.
Ha a szem√©lyes adat a val√≥s√°gnak nem felel meg, √©s a val√≥s√°gnak megfelelŇĎ szem√©lyes adat az AdatkezelŇĎ rendelkez√©s√©re √°ll, a szem√©lyes adatot az AdatkezelŇĎ helyesb√≠ti.
3.3.¬†Az √©rintett k√©relmezheti az adatkezelŇĎn√©l¬†szem√©lyes adatainak t√∂rl√©s√©t vagy z√°rol√°s√°t.
A személyes adatot törölni kell,

ha kezelése jogellenes;
az érintett kéri;
az hiányos vagy téves
az adatkezel√©s c√©lja megszŇĪnt, vagy az adatok t√°rol√°s√°nak hat√°rideje lej√°rt;
azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

AdatkezelŇĎ, az √©rintett adatai t√∂rl√©s√©re vonatkoz√≥ k√©relm√©t kiz√°r√≥lag csak a k√∂telezŇĎ adatkezel√©s eseteiben tagadhatja meg. (pl. Sz√°mviteli t√∂rv√©ny alapj√°n sz√°mla megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g)
T√∂rl√©s helyett az adatkezelŇĎ z√°rolja¬†a szem√©lyes adatot, ha az √©rintett ezt k√©ri, vagy ha a rendelkez√©s√©re √°ll√≥ inform√°ci√≥k alapj√°n felt√©telezhetŇĎ, hogy a t√∂rl√©s s√©rten√© az √©rintett jogos √©rdekeit. Az √≠gy z√°rolt szem√©lyes adat kiz√°r√≥lag addig kezelhetŇĎ, ameddig fenn√°ll az az adatkezel√©si c√©l, amely a szem√©lyes adat t√∂rl√©s√©t kiz√°rta. Ha az adatkezelŇĎ az √©rintett helyesb√≠t√©s, z√°rol√°s vagy t√∂rl√©s ir√°nti k√©relm√©t nem teljes√≠ti, a k√©relem k√©zhezv√©tel√©t k√∂vetŇĎ 25 napon bel√ľl √≠r√°sban vagy az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°val elektronikus √ļton k√∂zli a helyesb√≠t√©s, z√°rol√°s vagy t√∂rl√©s ir√°nti k√©relem elutas√≠t√°s√°nak t√©nybeli √©s jogi indokait. A helyesb√≠t√©s, t√∂rl√©s vagy z√°rol√°s ir√°nti k√©relem elutas√≠t√°sa eset√©n az adatkezelŇĎ t√°j√©koztatja az √©rintettet a b√≠r√≥s√°gi jogorvoslat, tov√°bb√° a Hat√≥s√°ghoz fordul√°s lehetŇĎs√©g√©rŇĎl.

Bírósági jogérvényesítés; kártérítés; sérelemdíj

4.1.¬†Az √©rintett, jogainak megs√©rt√©se eset√©n az AdatkezelŇĎ ellen¬†b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat.
Ha az AdatkezelŇĎ az √©rintett adatainak jogellenes kezel√©s√©vel vagy az adatbiztons√°g k√∂vetelm√©nyeinek megszeg√©s√©vel m√°snak¬†k√°rt okoz, k√∂teles azt megt√©r√≠teni.
Ha az AdatkezelŇĎ az √©rintett adatainak jogellenes kezel√©s√©vel vagy az adatbiztons√°g k√∂vetelm√©nyeinek megszeg√©s√©vel az √©rintett szem√©lyis√©gi jog√°t megs√©rti, az √©rintett az AdatkezelŇĎtŇĎl¬†s√©relemd√≠jat k√∂vetelhet.
4.2.¬†Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g elŇĎtt (NAIH) bejelent√©ssel b√°rki vizsg√°latot kezdem√©nyezhet arra hivatkoz√°ssal, hogy szem√©lyes adatok kezel√©s√©vel kapcsolatban jogs√©relem k√∂vetkezett be, vagy annak k√∂zvetlen vesz√©lye fenn√°ll.
NAIH el√©rhetŇĎs√©gei:
posta cím: 1530  Budapest, Pf.: 5.
cím: 1125  Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
URL: http://naih.hu

5.1. Jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban használt fogalmak
 
√Črintett:¬†b√°rmely meghat√°rozott, szem√©lyes adat alapj√°n azonos√≠tott vagy -¬†k√∂zvetlen√ľl vagy k√∂zvetve¬†- azonos√≠that√≥ term√©szetes szem√©ly
 
szem√©lyes adat:¬†az √©rintettel kapcsolatba hozhat√≥ adat -¬†k√ľl√∂n√∂sen az √©rintett neve, azonos√≠t√≥ jele, valamint egy vagy t√∂bb fizikai, fiziol√≥giai, ment√°lis, gazdas√°gi, kultur√°lis vagy szoci√°lis azonoss√°g√°ra jellemzŇĎ ismeret¬†-, valamint az adatb√≥l levonhat√≥, az √©rintettre vonatkoz√≥ k√∂vetkeztet√©s;
 
hozz√°j√°rul√°s:¬†az √©rintett akarat√°nak √∂nk√©ntes √©s hat√°rozott kinyilv√°n√≠t√°sa, amely megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul, √©s amellyel f√©lre√©rthetetlen beleegyez√©s√©t adja a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adat -¬†teljes k√∂rŇĪ vagy egyes mŇĪveletekre kiterjedŇϬ†- kezel√©s√©hez
tiltakoz√°s:¬†az √©rintett nyilatkozata, amellyel szem√©lyes adat√°nak kezel√©s√©t kifog√°solja, √©s az adatkezel√©s megsz√ľntet√©s√©t, illetve a kezelt adat t√∂rl√©s√©t k√©ri
AdatkezelŇĎ:¬†az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki, vagy amely √∂n√°ll√≥an vagy m√°sokkal egy√ľtt az adat kezel√©s√©nek c√©lj√°t meghat√°rozza, az adatkezel√©sre (bele√©rtve a felhaszn√°lt eszk√∂zt) vonatkoz√≥ d√∂nt√©seket meghozza √©s v√©grehajtja, vagy az adatfeldolgoz√≥val v√©grehajtatja
adatkezel√©s:¬†az alkalmazott elj√°r√°st√≥l f√ľggetlen√ľl az adaton v√©gzett b√°rmely mŇĪvelet vagy a mŇĪveletek √∂sszess√©ge, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen gyŇĪjt√©se, felv√©tele, r√∂gz√≠t√©se, rendszerez√©se, t√°rol√°sa, megv√°ltoztat√°sa, felhaszn√°l√°sa, lek√©rdez√©se, tov√°bb√≠t√°sa, nyilv√°noss√°gra hozatala, √∂sszehangol√°sa vagy √∂sszekapcsol√°sa, z√°rol√°sa, t√∂rl√©se √©s megsemmis√≠t√©se, valamint az adat tov√°bbi felhaszn√°l√°s√°nak megakad√°lyoz√°sa, f√©nyk√©p-, hang- vagy k√©pfelv√©tel k√©sz√≠t√©se, valamint a szem√©ly azonos√≠t√°s√°ra alkalmas fizikai jellemzŇĎk (pl. ujj- vagy teny√©rnyomat, DNS-minta, √≠riszk√©p) r√∂gz√≠t√©se;
adattov√°bb√≠t√°s:¬†az adat meghat√°rozott harmadik szem√©ly sz√°m√°ra t√∂rt√©nŇĎ hozz√°f√©rhetŇĎv√© t√©tele;
adattörlés: az adat felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállítása többé nem lehetséges;
adatz√°rol√°s:¬†az adat azonos√≠t√≥ jelz√©ssel ell√°t√°sa tov√°bbi kezel√©s√©nek v√©gleges vagy meghat√°rozott idŇĎre t√∂rt√©nŇĎ korl√°toz√°sa c√©lj√°b√≥l;
adatmegsemmisítés: az adatot tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése
adatfeldolgoz√°s:¬†az adatkezel√©si mŇĪveletekhez kapcsol√≥d√≥ technikai feladatok elv√©gz√©se, f√ľggetlen√ľl a mŇĪveletek v√©grehajt√°s√°hoz alkalmazott m√≥dszertŇĎl √©s eszk√∂ztŇĎl, valamint az alkalmaz√°s hely√©tŇĎl, felt√©ve hogy a technikai feladatot az adaton v√©gzik
adatfeldolgoz√≥:¬†az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki, vagy amely szerzŇĎd√©s alapj√°n -¬†bele√©rtve a jogszab√°ly rendelkez√©se alapj√°n k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©st is¬†- adatok feldolgoz√°s√°t v√©gzi
adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége
 
harmadik szem√©ly:¬†olyan term√©szetes vagy jogi szem√©ly, illetve jogi szem√©lyis√©ggel nem rendelkezŇĎ szervezet, aki, vagy amely nem azonos az √©rintettel, az adatkezelŇĎvel vagy az adatfeldolgoz√≥val.
EGT-√°llam:¬†az Eur√≥pai Uni√≥ tag√°llama √©s az Eur√≥pai Gazdas√°gi T√©rs√©grŇĎl sz√≥l√≥ meg√°llapod√°sban r√©szes m√°s √°llam, tov√°bb√° az az √°llam, amelynek √°llampolg√°ra az Eur√≥pai Uni√≥ √©s tag√°llamai, valamint az Eur√≥pai Gazdas√°gi T√©rs√©grŇĎl sz√≥l√≥ meg√°llapod√°sban nem r√©szes √°llam k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt nemzetk√∂zi szerzŇĎd√©s alapj√°n az Eur√≥pai Gazdas√°gi T√©rs√©grŇĎl sz√≥l√≥ meg√°llapod√°sban r√©szes √°llam √°llampolg√°r√°val azonos jog√°ll√°st √©lvez
harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.
Amennyiben c√©g√ľnk adatkezel√©s√©vel kapcsolatosan b√°rmely k√©rd√©s mer√ľlne fel, k√©rj√ľk keressen meg benn√ľnket. El√©rhetŇĎs√©geink:
C√©gn√©v:¬†Feh√©r Rendszerh√°z Informatikai Korl√°tolt FelelŇĎss√©gŇĪ T√°rsas√°g¬†¬†¬†¬†
Sz√©khelye:¬†2040 Buda√∂rs, Ňźsz utca 21.
Telephelye:¬†2040 Buda√∂rs, Pusk√°s Tivadar √ļt 3.
Telefonsz√°m: +36-30/610-1027
E-mail címe: info@frik.hu