Featured post
2019. January 22.
Last Blog Comments
Szarvas Gyula
Szia Zsolt, nem akarsz feltölteni ide is az Olasz fórumról cikkeket?
Az alvás fontossága

Az alvás fontossága

Post in: Kultúra / - by - 2019. January 22.

Talán idegennek hat, hogy ebben a környezetben az alvásról írok egy blogot, de úgy gondolom, a siker és produktivitás elengedhetetlen feltétele az, hogy foglalkozzunk ezzel a területtel. Az emberek többségével előfordul, hogy nem alszanak jól, emiatt a nap első felében fáradtsággal küzdenek, nem tudnak koncentrálni, elcsúsznak a napjukkal, nincs már hangulatuk edzeni, és nem tudják kihozni a maximumot az energiájukból.

Az alvásunk minőségének megváltoztatása olyan tényező, amit követően nagyon hamar megérezzük magunkon a pozitív hatásokat.

Fontos, hogy megtaláljuk a saját magunk számára megfelelő ritmust. A „bagoly” és „pacsirta” típusú emberek közti különbséget nem kell bemutatnunk senkinek. Azonban felgyorsult világunk, és a munkahelyek kötöttsége a legtöbb embertől akkor is korai kezdetű munkavégzést vár el, ha azok alapvetően bagoly típusúak. Ezért aztán ezek az emberek sokkal stresszesebbek, több koffeint fogyasztanak, és hosszabb távon mindez csak ront a teljesítményükön.

Számtalanszor elhangzó tanács, hogy szoktassuk hozzá a szervezetünket egy ritmushoz, mikor alszunk el, mikor kelünk, vagy éppen melyik napszakban szánunk időt az aktív mozgásra. A reggeli és esti rutin kialakításának hasznossága sem ismeretlen terület, ezen belül nincs egy biztos recept, hiszen mindenki más és más. Bátran kísérletezzünk azzal, hogy hogyan tudnánk optimálisan beállítani alvásra szánt időnket, valamint az az idő hogyan lehet a legpihentetőbb.

Mivel életünk harmadát töltjük ezzel a tevékenységgel, és többek között ez biztosítja azt, hogy újratöltsük energiáinkat, elengedhetetlen, hogy fejlődjünk ezen a téren, ha mindennapjainkban fáradtságot érzünk magunkon.

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

2020. April 19.
0 likes, 76 views
2018. July 25.
0 likes, 128 views
2019. March 11.
0 likes, 112 views