Featured post
Last Blog Comments
Szarvas Gyula
Szia Zsolt, nem akarsz feltölteni ide is az Olasz fórumról cikkeket?
Fizetéstől fizetésig. Magas jövedelemből?

Fizetéstől fizetésig. Magas jövedelemből?

Post in: Gazdaság / - by - 2018. October 3.

A 6 számjegyű éves $ jövedelem sem garancia arra, hogy megtakarítani is tudunk belőle!

A GoBankingRates USA-ban készült legfrisebb tanulmánya szerint  a 150 000 $-ot meghaladó éves fizetésű személyek 23%-a még 1 000 $ vésztartalékkal sem rendelkezik.

De a szomszédos Kanadában sem jobb a helyzet. Egy kanadai bérszámfejtő cég 2017-es átfogó kutatása arra derített fényt, hogy a dolgozó kanadaiak 41%-a a teljes havi jövedelmét feléli vagy hitellel még ki is egészíti azt.

Moira Somers neuropszichológus és üzleti coach szerint nem tekinthető valaki gazdagnak csak azért, mert sok pénzt keres, de nincs saját lakása és jelentős megtakarítása. Sok magas keresetű ember olyan szociális háttérből érkezik, ahol hónapról hónapra kellett élnie a családnak és fel is élték a havi jövedelmüket. Ezek a szokások kódolva vannak az életünkben és ha sikerült felismernünk a problémát, már megtettük az első fontos lépést a megoldás felé.

Az alacsony megtakarítási hajlandóság másik jelentős oka az önjutalmazás. A vásárlás azonnali örömöt okoz, ami a dopaminszintünk megemelkedésével jár. Sok és kemény munkánk gyümölcsét azonnal élvezni akarjuk. 

Szarvas Gyula

www.financeoncall.hu
Share this blog:

It will be interesting:

2019. March 27.
0 likes, 107 views