Last Blog Comments
Szarvas Gyula
Szia Zsolt, nem akarsz feltölteni ide is az Olasz fórumról cikkeket?
Miért nem eszik a kutyám?

Miért nem eszik a kutyám?

Post in: Belföld / - by - 2019. March 7.

Néha nehézségekbe ütközünk azt illetően, hogy hogyan tegyük a kutyánk étkezését kiegyensúlyozottá és változatossá. Persze nagyságrendekkel problémásabb a dolgunk egy válogatós házi kedvenccel, mint egy olyannal, akinek szélesebb a skálája ízek terén.

Lássuk, milyen okok állhatnak a háttérben, ha látványos étvágycsökkenést tapasztalunk nála?

  • Mi is változtattunk azon, hogy mit adunk neki.
    Akárcsak a gyerekek esetében, kutyáknál is előfordulhat, hogy csak olyasmit hajlandóak megenni, amit azelőtt is gyakrabban kaptak, és megtagadják azt, ha hirtelen változtatni szeretnénk az étrendükön.
  • Fontos odafigyelnünk a külső körülményekre, érdemes például belátni azt, hogy nyáron, vagy melegebb időjárási körülmények között sok kutya fogy, kevesebbet eszik. Amint azonban ismét hidegebbre fordul az idő, étkezési is visszaáll.
  • Rendszeresség, ami nem csak a mi életünkben fontos: próbáljunk ki egy olyan időszakot, amikor lehetőleg minden nap ugyanabban az időben etetjük kedvencünket.

Felesleges tehát minden alkalommal megijedni, amint kutyánk étkezésében változás áll be, arra viszont fokozottan figyeljünk, hogy ha úgy tűnik, teljesen megszűnt az étvágya, vagy csak vonakodva, nagyon kis mennyiségekben eszik, akkor azonnal keressünk fel egy állatorvost – fogfájástól a súlyosabb belső problémákig bármi lehet.

 

 

Forrás

Randevau

A RANDEVAU megalakulása Honnan is kezdtük? Meg miért is? Mindig is kutyásak voltunk! Szerettünk volna létrehozni egy oldalt, ahol minden információt megtalálsz, ha te is szereted a kutyákat. És tényleg mindent! Szeretnénk megmutatni a kutya barát helyektől, az állatorvosok és kozmetikusok szolgáltatásain keresztül, mindent egy helyen. És ha ez még nem lenne elég lehetőséged van teljesen ingyenesen regisztrálni az oldalon, ahol egy olyan közösségnek lehetsz a tagja, akik szintén szeretik a kutyákat. A képek megosztásán kívül még sok más lehetőséget is biztosítottunk, mint a blog írása vagy egy esemény létrehozása. „Nagy kutyásként” a mai világban az ismerkedés sem olyan egyszerű, de itt olyanokkal van lehetőséged felvenni a kapcsolatot, akik biztos kedvelik a kutyákat. Nem szerettünk volna különbséget tenni fajtiszta vagy keverék, mentett vagy vett kutya párti között; a legfontosabb, hogy szeresd a kutyát és felelős kutyatartóként biztosíts számára szép életet, ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy meghálálja!
Share this blog:

It will be interesting:

2019. February 7.
0 likes, 32 views
2019. February 25.
0 likes, 39 views